Tanntrekking

Tanntrekking er en behandling utført av tannleger eller oralkirurger for å fjerne en eller flere tenner av ulike årsaker. Denne prosessen inkluderer også fjerning av visdomstenner, spesielt når de er asymptomatiske eller forårsaker problemer.
Indikasjoner for tanntrekking:

  1. Tannkaries. Avansert tannkaries som ikke kan behandles med fylling eller rotfylling kan kreve tanntrekking for å forhindre spredning av infeksjon.
  2. Tannkjøttsykdom. Alvorlig periodontal sykdom kan føre til løsning av tenner, og i noen tilfeller er tanntrekking nødvendig.
  3. Traumer. Tannskader som ikke kan repareres, kan kreve fjerning.
  4. Visdomstenner/ retinerte tenner. Manglende plass i kjeven kan føre til at tenner vokser skjevt eller blir retinert, noe som kan forårsake smerte og ubehag.
    Kirurgisk fjerning av visdomstenner.
    Visdomstenner er de siste jekslene som vanligvis begynner å dukke opp i slutten av ungdomsårene . Kirurgisk fjerning av visdomstenner er vanlig når de ikke har nok plass til å vokse ordentlig eller når de er retinert under tannkjøttet. Etter tanntrekking er det viktig å følge tannlegens instruksjoner for å redusere risikoen for komplikasjoner som infeksjon og blødning. Regelmessige oppfølgingsbesøk bidrar til å sikre at tilhelingsprosessen går som forventet.